Turkije vs. Koerdische strijders: het gevecht uitgelegd

Turkije, Koerdische strijders, YPG, PKK. Afgelopen weken las je hier veel over, maar wat hebben ze met elkaar te maken? Check onze video voor de uitleg.
Abonneer je op NOS op 3 en praat mee: nlplayer.info
---------------------------------------------------------------
VOLG NOS op 3 op Instagram
nosop3
---------------------------------------------------------------
De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op NLplayer.com/NOSop3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij van NOS op 3 gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook kan je hier uitleg vinden bij het nieuws.
► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl
En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: www.nlplayer.info
► OVER NOS: Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLplayer, Instagram, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.
► VOLG ONS HIER: www.nos.nl Instagram: nosop3 Twitter: nosop3 Facebook: nosop3
Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK
Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7

Reacties 

 1. M D

  M D

  Dag geleden

  Het Midden Oosten is wat er gebeurt als Naties (zoals Turkije of de Arabische entiteiten), in daadwerkelijkheid niet gedreven zijn door 'geloof', maar door 'nationalisme en trots'. Immers heeft die hele regio het zelfde geloof. Maar dat boeit Turkije alleen als het om Turken gaat. Eveneens, dat boeit de 'Arabic League' ook alleen, als het om Arabieren gaat. Racisme is een drijfkracht in het Midden Oosten. Het bewijs: waarom hoor je Turken en Arabieren nooit iets zeggen over de leed van de Oeigoeren (China), de Rohinyahs (Myanmar), de mensen uit Kashmir of de Koerden..? Omdat al die mensen niet Arabisch of Turks zijn. We mogen alleen praten over 'Israel en Palestina' omdat de Palestijnen .. (3 x raden) Arabisch zijn.

 2. Melih Cem Baysal

  Melih Cem Baysal

  6 dagen geleden

  YPG is een bende Teroristen. Ze vallen de Syriesche dorpen aan in Syrië en ze vermoorden talloze mensen. Ik snap niet waarom jullie barbaren zeggen tegen Turkije, terwijl de beide wereldoorlogen ontstaan is door de emperialiste Europeanen die hier en daar kolonies maakten en enorm veel mensen vermoorden zoals een dier (zelfs dieren worden minder vermoord). Jullie kunnen i.p.v leugens te verzinnen, aan de landen die gekoliniseerd werden door jullie tenminstens sorry zeggen en nog beter hun economie verbeteren.

 3. 6 dagen geleden

  Fuck turkije

 4. 7265

  7265

  6 dagen geleden

  2:35 even goed als de Nederlander bestaat niet.

 5. Hunterbossgaming Ekici

  Hunterbossgaming Ekici

  7 dagen geleden

  Kap met bemoeien over welk land dan ook. Straks accepteren mensen de turken niet meer door JULLIE

 6. T .H

  T .H

  8 dagen geleden

  Recept teyib erdokan😂😂

 7. Diana Droste

  Diana Droste

  8 dagen geleden

  Jullie leggen onderwerpen altijd helder en duidelijk uit! Ik kijk graag naar jullie video's!😊

 8. Melci Mel

  Melci Mel

  9 dagen geleden

  Wat een foute video. TURKIJE HEEFT DE VS 2 weken tijd gegeven om te vertrekken uit dat gebied, omdat turkije nooit zal toestaan om een land in stukjes te verdelen één van zijn buurlanden. Groot gelijk🇹🇷👍☝🏻

 9. Tolga Aygunes

  Tolga Aygunes

  10 dagen geleden

  Ik ben zelf een koerd en ik geloof niet aan een ‘koerdistan’ jullie zijn gewoon brainwashed door westerse propaganda en koerden zijn niet terroristen maar pkk en ypg wel.

  • Gazi Mustafa Kemal Atatürk

   Gazi Mustafa Kemal Atatürk

   7 dagen geleden

   Tolga Aygunes , let maar niet op hun Tolga. Wanneer het Westen moord en brand schreeuwt, weten we dat we op de goede weg zijn.

 10. S Ss

  S Ss

  11 dagen geleden

  Wanneer gaan wij Turken protesteren tegen geweld van de PKK? PKK valt Turkse gezin aan in Zwitserland. nlplayer.info/show/YjBneFJSeWxyWG8.html ..deze huurlingen op Schiphol zijn gebrainwasht door hun eigen PKK propaganda. In Nederland gaat er ook weer bloed vloeien net als eind jaren '90 toen de PKK aanslagen pleegde in Den Haag en Amsterdam. Dat ze hier gewoon toestemming voor krijgen om de boel op te fokken. Zolang de Hollanders zelf geen doelwit zijn hebben ze blijkbaar geen problemen. Lekker dan.

 11. S Ss

  S Ss

  11 dagen geleden

  Een groep PKK aanhangers moet je zeggen. Er zijn HEEL VEEL KOERDEN die de PKK niet steunen. Koerden die zich tegen de PKK uitspreken. Koerdische ouders die de PKK vervloeken, omdat zij hun kinderen brainwashen en naar de bergen lokken. nlplayer.info/show/aHZOR3RuYkFVSGc.html PKK heeft een drugs en wapen- tak voor de inkomsten. (Google maar) Een Guerrilla-tak in de bergen die vechten tegen de soldaten. Een tak van aanslagplegers in grote steden in Turkije nlplayer.info/show/MEVFUXYtalpnMUk.html. Een politieke tak in de Tweede Kamer van Turkije: Politieke partij HDP. En "Intellectuelen/geschoolde mensen in Europa" diaspora die zogenaamd vredig protesteren en publieke opinie proberen te beïnvloeden door henzelf als slachtoffer en de ander als een grote monster neer te zetten. En dit alles om Turkije kapot te maken. Ze gaan over lijken... Ze worden gesteund door de VS en de EU. Wapens krijgen ze ook van hen.

 12. Ismail

  Ismail

  14 dagen geleden

  Uitroeien maar die Mesopotamische YPG PKK ezels..+ waarom word er ook niet vermeld dat Koerden na de aanval in 1988 met al die kinderen en vrouwen naar Turkije zijn gekomen ? Nochmaals, deze operatie is niet tegen "Koerden" maar PKK/YPG, Koerden zijn onze broeders die we al jaren samenleven

 13. john john

  john john

  14 dagen geleden

  kunnen jullie ook een film maken over hoe NOS Nep nieuws maakt.NOS is de beste in hoorde ik

 14. Itss Hafsaa

  Itss Hafsaa

  15 dagen geleden

  Het is eigenlijk zo : Omdat in Syrië oorlog was gingen vooral Koerden naar Turkije. en Toen was Istanboel Helemaal vol met Koerden. Toen zij de Koerden Wij willen Turkije Koerdistan maken en Toen begon het oorlog... 😔

 15. Vatan Turk

  Vatan Turk

  16 dagen geleden

  Jullie moeten gewoon ophouden met Islam te beledigen isis heb niks met Islam te maken hun zijn geen moslim journaliste zijn racisten in Nederland dit heb niks met meningsuiting te maken wie de Islam beledigd is geen mens als je de Islam kiest Dan leer je pas dat je mens bent dat je goede hart hebt Islam betekent goed en respect Islamitisch is tegen wat slecht is jullie noem me god wij noemen hem Allah,God en allah Is de zelfde persoon, vertel het ook verkeerd Turkije hebt geen probleem met Koerden woon heel veel koerden in turkije wat Nederland steunt in Europa steunt dat zijn terroristen de ypg Dat is een terroristische groep Turkije hebt duidelijk gezegd tegen Europa dat die groep terroristen zijn hier is het ook bewijs wat ik nu aan jullie ga laten zien Dit zijn die terroristen wat Nederland steunt en Europa steunt onschuldige mensen worden gewoon vermoord door Europa en Nederland Hey kati piri kijk wat je steunt onschuldige mensen worden vermoord in Syrië Hier is het bewijs Wat ga je tegen dit doen dan Turkije tegen jullie vaak gezegd jullie moeten geen terroristen steunen door jullie worden onschuldige mensen vermoord en door Europa Hier is het bewijs wat jullie steunen m.ahaber.com.tr/gundem/2019/11/01/ypgpkkli-teroristin-telefonundan-vahset-goruntuleri-ortaya-cikti

 16. Gwn0318 Man

  Gwn0318 Man

  16 dagen geleden

  Er zitten hier veel fouten in!!

 17. Winglesboy

  Winglesboy

  17 dagen geleden

  Koerdische strijders ongelooflijk. Eerder terroristen.

 18. Hitler Sss

  Hitler Sss

  18 dagen geleden

  Nederland kan toch ook stuk land geven aan pkk+ypg

 19. NUTUK WAY

  NUTUK WAY

  18 dagen geleden

  Is geen Turkse Koerdische strijd NOS niet koerden en turken zwart maken... het is een Turks strijd tegen PKK, YPG, IS etc.(Terroristische partijen) die worden gesteund door de EU en Amerika!

 20. Atif Aslan

  Atif Aslan

  19 dagen geleden

  Vriezen willen nu eigen land buiten Nederland

 21. Atif Aslan

  Atif Aslan

  19 dagen geleden

  PKK heeft meest Koerden dood gemaakt

 22. Atif Aslan

  Atif Aslan

  19 dagen geleden

  Strijders zijn geen teroristen

 23. Iso Ada

  Iso Ada

  19 dagen geleden

  IS-Leider werd door de CIA gesmokkeld naar Turkse grond gebied en zodoende een beeld te laten creeren door westers media dat Turkije de IS-Leider Bagdadi onder zijn hoede neemt. Jammer genoeg is dit door de Turken onderschept, gelukkig maar anders hadden we nu een hele andere discussie.

 24. gekke ismail

  gekke ismail

  19 dagen geleden

  Jullie kunnen ook de waarheid zeggen niet alles is waar

 25. Watsk ebeure

  Watsk ebeure

  19 dagen geleden

  YPG IS PKK !!!!!

 26. Watsk ebeure

  Watsk ebeure

  19 dagen geleden

  Weer allemaal onzin.

 27. FlaneerMeister

  FlaneerMeister

  19 dagen geleden

  5:15 ‘vrij plotseling’ is niet waar. Trump zegt al een jaar dat de Amerikanen het gebied gaan verlaten en aangezien wij als Europa niet bereid zijn om troepen te sturen zitten we nu met een probleem. We kunnen niet voor eeuwig Amerika onze vieze klusjes op laten knappen

 28. Pi Mu

  Pi Mu

  19 dagen geleden

  Hou op om de terroristen te benoemen als Koerden! YPG, PKK vertegenwoordigen de Koerden niet! Het is een erkend terroristische organisatie!!! Wat een propoganda!! Alles maar verdraaien!!! En wtf gaat jullie nou aan wat er in Verweggistan gebeurd? Fake ass media! Byeee

 29. bla 187

  bla 187

  19 dagen geleden

  europa is bang voor turkije

 30. Samir Sekkaki

  Samir Sekkaki

  19 dagen geleden

  "Koerden" zijn wel "strijders"🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 31. p3rsian immortals

  p3rsian immortals

  20 dagen geleden

  Koerden zijn al 100 jaar een gratis ezel ritje geweest .. Veel Nederlanders steunen Koerden maar haten nsb 😆😆😆

 32. SkopzZ P

  SkopzZ P

  20 dagen geleden

  Ik moet hierom lachenn 😂

 33. Ivar

  Ivar

  20 dagen geleden

  U heeft veel informatie over dit onderwerp juist. Maar wil graag paar dingen over kwijt. Kurden wonen van ouds in Mesopotamia. In de oorlog tussen Ottomanse rijk en Persia hebben de turken de kurden gebruikt in strijd tegen de persen en hun belooft voor eigen land. wat dus niet gebeurde. Kurden hebben in de golf oorlog samen gewerkt met Amerika tegen Saddam Hussein omdat hij Genocide wou plegen op de kurden. Erdogan is nu ook genocide aan het plegen in noorden van Syria waar de kurden eeuwen wonen. het verstoten van de gebied en arabieren op te vullen tegen hun zin. Het chanteren van 3.6 miljoen mensen om 'los te laten' naar Europa is erg onmenselijk. dit zou geen enkel persoon moeten zeggen. De kurden in irak verwelkomen 1.5 miljoen vluchtelingen zonder bezwaar! Zij weten wel hoe het voelt om op de vlucht geslagen te zijn.

  • Müslüm Baba

   Müslüm Baba

   5 dagen geleden

   Waarom mag Turkije niet chanteren dan ? Is Turkije verplicht om ze op te vangen? Die komen allemaal beetje bij beetje naar europa maak je niet druk 😀👍 Nederland mag 500.000 vluchtelingen opvangen duitsland heeft plek zat voor 1 miljoen vluchtelingen, hup allemaal naar europa en zorgen dat europa gaat vallen 😀 Jullie kunnen al voor jullie eigen volk geen huizen bouwen laat staan vluchtelingen 😀 einde van nederland haha..

 34. elTurco 50shades of Ottoman

  elTurco 50shades of Ottoman

  20 dagen geleden

  Waarom wilt de westen niet accepteren dat een terroristische groep is gesteund tegen het ander en waarom worden de pkk ypg gelabeld als Koerden. Ik ben van Koerdische vader en een Turkse moeder. Ook zij er bijna een miljoen Koerden onder 3.5mil vluchtelingen die de ypg zijn gevlucht. Er zitten/zaten bijna wel altijd koerden in de regering zelfs een president.Hoe kan dat dan. Doe je eigen onderzoek mensen. Luister wat de USA senaat vraagt en hoe carter 'duidelijk' antwoord geeft nlplayer.info/show/NEdVZFFKbGUtMXM.html Mensen die de grenzen hebben getekend waren de Engelse en de Fransen sykes en picot die het blijkbaar niet nodig vonden wil je weten waarom, check dat wat de jonge Churchill heeft geschreven daarover. Ps. Vind nos niet goed zijn werk doen en vertelt niet de hele verhaal.

 35. Serhat Atalay

  Serhat Atalay

  20 dagen geleden

  IS is gecreëerd door de zionisten dames en heren. Word niet zo makkelijk bespeeld, er worden vieze spelletjes gespeeld op de hele wereld en in de geschiedenis van de mensheid. Verdeel en Heers tactiek van vroeger word nog steeds toegepast. De ypg terroristen moesten op papier de helden worden door de IS te bestrijden met behulp van Amerika en Israël, zodat er een terroristische staat centraal in het midden oosten werd gecreëerd waar Amerika en Israël veel macht konden hebben. Het grote Israël project werd het genoemd, doe maar research. Iedereen is blind om dit te zien helaas. Hoe kan een barbaren organisatie geavanceerde wapens hebben zoals drones etc?? (IS heb ik het over) Ze zijn gecreëerd door de zionisten die de wereld in hun macht hebben. De koerden werden helden en kregen zo t recht om een staat de starten. Allemaal walgelijke spelletjes.. Turkije heeft dit door en onderneemt actie. Wat mede door t verdedigen van zijn eigen grenzen is, wat niemand wilt begrijpen door de vuile propaganda wat rondgaat over de hele wereld om Turkije als de boosdoener te laten lijken omdat hun droom in water valt. Bij deze wat denkstof voor sommige van jullie die helaas t grote plaatje missen. Ajuu

 36. Pro Gamer Emre NL

  Pro Gamer Emre NL

  20 dagen geleden

  Ga niet liegen wees eerlijk en neutraal. VS heeft de koerden getraind zodat ze turkije kunnen aanvallen.

 37. fazil kocaman

  fazil kocaman

  20 dagen geleden

  Jullie begreipen het niet he willen niet waarom het was voor belangen van europa dat dat gebied door ypg/pkk bezet werd en ocalan was geen koerd weet dat is goed stimuleer maar conflicten en ga dan zogenaamd scheidsje spelen vandaag de dag accepteren we geen valse scheidsjes meer

 38. fazil kocaman

  fazil kocaman

  20 dagen geleden

  Oja wat een propaganda en dan mocht het zogenaamd niet echt sneu hoor

 39. hope love

  hope love

  20 dagen geleden

  Die Koerden zijn geen strijders, dat is PKK een strijder gaat niet babys vermoorden en onschuldige mensen. Waarom likken jullie de kont van PKK PKK is terrorisme en YPG ook! Ik merk dat NOS partij kiest bah.

 40. hope love

  hope love

  20 dagen geleden

  Waarom zijn jullie bang dat Erdogan ze poorten open doet? Er zijn zat vluchtelingen in Turkije, Turkije is niet verplicht om voor te zorgen.

 41. michael jakob

  michael jakob

  20 dagen geleden

  erdogan helpt sinds 2011 isis. en pkk ypg vecht voor eigen land en eigen mensen. al bagdagi was in edlib. en edlib is vol met terroriesten. edlib is onder erdogan controle

 42. Melike Bilgic

  Melike Bilgic

  20 dagen geleden

  Baş koymuşum Türkiyemin yoluna Düzlüğüne yokuşuna ölürüm Asırlardır kır atımı suladım Irmağının akışına ölürüm Türkiyem 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

 43. Realite58

  Realite58

  20 dagen geleden

  Er is in 2018-2019 in totaal 169 aanslagen gedaan vanuit Syrische grens naar Turkse dorpen door de YPG-PKK waarbij er honderden burgers zijn omgekomen. Turkse inval is daarom enorm begrijpelijk, echter zo lanceert de Nederlandse media het niet. De YPG-PKK terroristen werden gebruikt door Amerika om de olie locaties in controle te houden. De dag van vandaag, is de ISIS leider zogenaamd gedood door VS. Dat wil dus ook zeggen dat ze de YPG-PKK terroristen niet meer nodig hebben. Turkije had dus ook gelijk en heeft op alle vlakken gewonnen. Nog een belangrijk aspect is, het gaat hier om de Koerdisch sprekende terroristen niet om de Koerden. Het zijn namelijk tevens niet allemaal Koerden. Zullen wij toestaan dat de Friezen en de Vlaamse burgers ineens een eigen staat willen? Of laten we de 80.000 Koerden in Nederland ook een stukje land in Gelderland starten? Rare vragen he? Het is logisch dat een bevolking of groepering niet zomaar een stukje land kan krijgen als ze niet eens een staat historie hebben.

  • Yasaray 38

   Yasaray 38

   19 dagen geleden

   Je hebt gelijk

  • Yasaray 38

   Yasaray 38

   19 dagen geleden

   Goed zo

  • Yasaray 38

   Yasaray 38

   19 dagen geleden

   De beste zinnen

  • Yasaray 38

   Yasaray 38

   19 dagen geleden

   Masallah

  • iclal eraslan

   iclal eraslan

   20 dagen geleden

   Goed gesproken!!

 44. Herzaman en ust yorumlarda

  Herzaman en ust yorumlarda

  21 dag geleden

  Erdogan speelt abnormaal slim hij schakelt gwn heel europa uit

 45. 12345 67890

  12345 67890

  21 dag geleden

  Dertig jaar na de gifgasaanval op Halabja worden de Nederlandse zakenman Frans van Anraat en het bedrijf Melspring aangeklaagd voor medeplichtigheid aan de massamoord op duizenden Koerden. Slachtoffers eisen een schadevergoeding, omdat de Nederlanders grondstoffen voor chemische wapens hebben geleverd aan het regime van Saddam Hoessein. nlplayer.info/show/UTFPcllZN0hLZWc.html

 46. B-Driver

  B-Driver

  21 dag geleden

  Wouw jullie zijn echt goed met bullshit verspreiden.

  • Hi im ron

   Hi im ron

   18 dagen geleden

   Nog argumenten waarom het bullshit is plaats van een achterlijke comment zomaar te plaatsen

 47. Zlatan Ibrahimovic

  Zlatan Ibrahimovic

  21 dag geleden

  Je zegt het goed koerd bestaat niet

 48. Hadi Gari

  Hadi Gari

  21 dag geleden

  Gewoon alle koerden naar nederland

 49. Mirsan Luffy

  Mirsan Luffy

  21 dag geleden

  Waarom lacht ze over dit in het begin?

 50. David Goliath

  David Goliath

  21 dag geleden

  Heel kort uitgelegd!!! Een ras apart !!!

 51. Kanber Acar

  Kanber Acar

  21 dag geleden

  Koerdische jagers bewaakten Europa, vochten tegen terroristen, maar Europa liet hen met rust erdogan terroristen die iedereen bedreigden

 52. Serkan E

  Serkan E

  21 dag geleden

  NOS een verlengstuk van de Israelische honden.

  • Jemie Hooglied

   Jemie Hooglied

   18 dagen geleden

   Serkan E houd toch je bek man

 53. Kanber Acar

  Kanber Acar

  21 dag geleden

  Hoera Koerdistan 💚❤️☀️✌️✌️Hoera vrijheidsstrijders fascistische moordenaar dictator erdogan

  • hope love

   hope love

   20 dagen geleden

   Waar ligt Koerdistan?? 😂😂😂😂😂

  • Kanber Acar

   Kanber Acar

   21 dag geleden

   @Cagri Likoglu Turken een lage natie bedreigen iedereen erdogan dictator moordenaar erdogan I liefhebbers laag

  • Kanber Acar

   Kanber Acar

   21 dag geleden

   @Cagri Likoglu Wat zeg je, kind, je snijdt het hoofd, je steelt, je zegt tegen Europa, ongelovigen, je bent barbaren oké

  • Cagri Likoglu

   Cagri Likoglu

   21 dag geleden

   @Kanber Acar en je wilt zeggen dat je zelf geen bloedbad hebt aangericht? jullie proberen zo graag een eigen staat op te richten maar wat jullie eigenlijk doen is het vermoorden van vele onschuldige mensen. de mensen die op dit moment vermoord zijn de laatste weken zijn geen onschuldige mensen. het zijn mensen die zelf ook voor vele doden hebben gezorgd. probeer nou gewoon geen eigen staat op te richten als je ziet dat het niet kan. en trouwens je zal ook nooit slagen met het maken van je eigen staat. jullie zorgen er voor dat jullie je eigen ondergang maken.

  • Cagri Likoglu

   Cagri Likoglu

   21 dag geleden

   @Kanber Acar ik voel nogsteeds geen ene belediging. je kent me tenslotte niet en zijn dit alleen maar vooroordelen. je bent gewoon een hypocriete mens. je zou me op elke mogelijke manier kunnen uitschelden en voor dingen uitmaken maar het enige wat je hiermee bereikt is jezelf belachelijk maken.

 54. Clxnskyツ

  Clxnskyツ

  21 dag geleden

  Jaaa Vriend Oplette!!!!!!

 55. Itayah

  Itayah

  21 dag geleden

  3:50 waarvan de grondstoffen door een ene Frans van Anraat werden geleverd. Weet een punt die deze slet even bewust weglaat

  • Bert NL

   Bert NL

   3 dagen geleden

   @Itayah U zegt dat, Hij heeft het zelf nooit verteld, dus wat daarvan waar is, weet ik niet, maar wat we wel weten is dat het een Arabier. als het hem uitkwam ging ie wel eens op de knietjes in de moskee, dat ie meer dan een miljoen mensenlevens op zijn geweten heeft en dat er nog steeds veel Arabieren en Moslims zijn die menen dat de Amerikanen hem met rust hadden moeten laten. Het is altijd zo makkelijk, hè, Probeer de schuld maar ergens anders te leggen. Bij Van Amraat, dat ie CIA agent was, noem maar op. Maar het was wel allemaal zijn eigen vrije keuze en toen ie SCUDS op Israel afschoot, stonden de Palestijnen te juichen op straat, vanwege die "CIA agent"

  • Itayah

   Itayah

   4 dagen geleden

   @Bert NL bro Saddam was Cia agent......

  • Bert NL

   Bert NL

   4 dagen geleden

   @Itayah Ik weet niet wie "ze"is, maar de Iraaki die bij die chemische oorlogvoering betrokken waren wisten het ook op zeker. Er is nog al de neiging bij sommige mensen om alles wat er misgaat in Arabië, het Midden Oosten of andere door Moslims gedomineerde landen aan "het westen" of "de Zionisten" toe te schrijven. Daarmee doen ze de Arabieren die het initiatief nemen om hun broeders te terroriseren ernstig tekort. Geen enkele Arabische of Turkse heerser wordt gedwongen de wapens op te nemen en een buurland aan te vallen. Aan dat gegeven wordt nogal eens voorbij gegaan. Niemand dwong Saddam om ten strijde te trekken tegen Koeweit en niemand dwong Erdogan om gemene zaak te maken met de Jihadisten van ISIS en Al Nusra

  • Itayah

   Itayah

   4 dagen geleden

   @Bert NL klopt.maar.dat wisten ze voordat de stoffen werden geleverd ook. Ze gaan er geen pannenkoeken mee bakken......

  • Bert NL

   Bert NL

   4 dagen geleden

   En de Arabier Saddam Hoessein er grote hoeveelheden strijdmiddelen van liet maken. Nog steeds zijn er mensen die het beter hadden gevonden als Saddam Hoessein was blijven zitten.

 56. Ems Baby

  Ems Baby

  21 dag geleden

  Optyfen met pkk ypg

 57. Duurt van Dingen

  Duurt van Dingen

  22 dagen geleden

  Een kort telefoontje tussen Erdogan en Trump: Je mag kiezen, of je houdt je dubbele Drunk towers, of je haalt je personeel naar huis. Alright I will get my people Homɵ !

 58. Everyone!

  Everyone!

  22 dagen geleden

  Dus omdat bepaalde terroristen hebben gevochten tegen andere terroristen verdienen ze onze steun?? Hou op NOS

 59. Voitry

  Voitry

  22 dagen geleden

  Pkk en ypg zijn ECHTE terroristen

 60. BerkZurg 2007

  BerkZurg 2007

  22 dagen geleden

  Komt er hierdoor een derde Wereldoorlog 😢

  • Arda Uzun

   Arda Uzun

   19 dagen geleden

   BerkZurg 2007 Nee joh maak je geen zorgen

Volgende