Sport

Idiote taferelen op Monza! | SLIPSTREAM

Het Grand Prix-weekend in Italië kende een aantal bizarre incidenten, maar na een prachtig titanengevecht zorgde Charles Leclerc met zijn tweede Formule 1-zege voor een waar volksfeest op het circuit van Monza. In een nieuwe aflevering van Slipstream blikken Kees van de Grint en Allard Kalff terug op de Italiaanse Grand Prix, en bespreken ze tevens het overige autosportnieuws.
Interesse in het boek van Gijs van Lennep? Check: bit.ly/2kqCW1S
Abonneer je op ons kanaal: bit.ly/2nA2U1t

Website : www.rtlgp.nl
Facebook : rtlgp
Twitter : rtlgp
Instagram: rtlgp

Reacties 

 1. guitarronio ronio

  guitarronio ronio

  3 maanden geleden

  nu, na 2 maanden verder te zijn en na winst van max in brazilie weten we waarom Ferrari 3 keer een race gewonnen heeft in 2019 ,omdat we nu weten hoe de vork in de steel zit, en Ferrari opeens niet meer kan winnen ,tja dat krijg je als je stopt met valsspelen !!

 2. F1maniak18

  F1maniak18

  5 maanden geleden

  Heel benieuwd waar Thomas Ten Brinke terecht gaat komen!

 3. Joeri Prince

  Joeri Prince

  5 maanden geleden

  Voorgaande jaren, met name in 2016 was schone lucht (3sec achter voorganger) essentieel voor een goede ronde. Vanaf dit jaar lijkt een slipstream noodzakelijk te zijn voor een goede ronde. Het bevordert inhalen en maakt de kwalificaties spannender. Komt dit puur door veranderingen in aërodynamica of zijn er ook andere oorzaken?

 4. Frends Snowboarding

  Frends Snowboarding

  5 maanden geleden

  Lijkt me zo gaaf om een wat dieper interview van Kees van de Grint te zien. Met een Indrukwekkende carriere achter de rug, genoeg interessante verhalen. Denk dat hij namelijk beetje het begin van het karten in Nederland heeft meegemaakt (2-takt op Driebergen) , Oldenzaal waar Alain Prost Wereldkampioen werdt etc.

 5. ArmAMajor

  ArmAMajor

  5 maanden geleden

  Kan RTL niet de F1 rechten kopen en dan Alard en Kees die de F1 uitzendingen verzorgen voor het hele seizoen?

 6. Daniel De Rooij

  Daniel De Rooij

  5 maanden geleden

  Waarom doet red Bull niet gewoon de motor nog extra. In monza

 7. Raymond van Hout

  Raymond van Hout

  5 maanden geleden

  Leuk dat rondje langs de velden! Kan Michael van der Mark wat mij betreft voortaan niet meer in ontbreken ;)

 8. Peter Miechielssens

  Peter Miechielssens

  5 maanden geleden

  Banden: Volgens Pirelli is “the time gap” tussen de verschillende compounds: C1 to C2 0.8-1sec - C2 to C3: 0.7sec - C3 to C4 0.6 sec - C4 to C5 0.6 sec - dat is op een gemiddeld snelheidscircuit en mogelijk als basis is dat het testcircuit bij uitstek Barcelona. Het verschil met Monza is dat de verschillen tussen de wagens heel wat dichter zitten door de hoogste gemiddelde snelheid zoals we zagen in de kwalificatie. Hier gebruikte Pirelli als harde band de C2 compound en als medium de C3 compound. Het verschil is daar dan 0.7 op Barcelona (?) en dus vermoed ik dat die 1.1 seconde waarvan sprake is, niet helemaal de werkelijkheid is/was op dit circuit.

 9. Andre Feytel

  Andre Feytel

  5 maanden geleden

  Mijn vraag is als volgt . Hoe kan het dat de coureurs zeggen dat je niet te kort op je tegenstander kan rijden ivm dirty air maar zoals in Monza er wel gezegd wordt dat je kort op je voorganger moet zitten (vooral in de kwalificatie) om van de slipstream te kunnen profiteren. Het is wat tegenstrijdig in mijn ogen .

 10. Peter Miechielssens

  Peter Miechielssens

  5 maanden geleden

  Vettel en omdat jullie het zo mooi vragen: zouden jullie die Tshirt in de studio daar niet weghalen en vervangen door eentje van Max 😊 Klasse bak wel hoe Vettel na de race zijn verontschuldigingen aanbood bij Stroll - als mens mogelijk de grootste onder alle F1 piloten.

 11. Peter Miechielssens

  Peter Miechielssens

  5 maanden geleden

  Leclerc: geweldig gevecht natuurlijk!!! Allemaal mooi om zien die “on track” gevechten wat wil de F1 fan en piloot nog meer. Ik weet het: meerdere positiewissels!! Enkel zet Massi (FIA) daar een stop op. Hij gaf na de race aan indien beiden hadden gebotst, Charles daarvoor een ‘echte’ straf had ontvangen ipv “a slap on the wrist”. Is dit niet een compleet verkeerd signaal naar de piloten toe en totaal onbegrijpelijk dat dit de beslissende factor wordt? Men kan zich de vraag stellen: hadden we niet een mooiere race gezien indien Lewis er wel voorbij was gegaan. Met die ongelofelijke snelheid van de Ferrari en geholpen met DRS had dit een paar positiewissels in het verschiet. Hoewel het een hele mooie race was werden we daar eigenlijk van beroofd. Wil maar aangeven, fair racen kan nog mooier zijn, enkel moeten we dan elkaar de ruimte geven. Spektakel is schitterend op het scherm, volledig akkoord zeker als daar geen slachtoffers bij vallen, maar ga wegduwen van de baan kan je toch onmogelijk gaan promoten als (enige) instantie die instaat voor de veiligheid.

 12. hans tiel

  hans tiel

  5 maanden geleden

  Geweldige man die Kees! Geniet elke x van jullie programma mannen! Ga zo door!

 13. Jur

  Jur

  5 maanden geleden

  stop met rondje langs de velden gewoon F1 geen randzaken

 14. Richard Scheurwater-Donker

  Richard Scheurwater-Donker

  5 maanden geleden

  Kees was goed geluimd deze aflevering! Een goed gevoel voor humor en natuurlijk een bak aan ervaring. Zeer goede zet van RTL om deze man binnen boord te halen voor Slipstream.

 15. Berend-Jan Ros

  Berend-Jan Ros

  5 maanden geleden

  Benieuwd naar de mening omtrent Nicky de Vries naar Mercedes EQ team. Mooi dat ie door kan! Maar hoop m altijd nog in F1 te zien.

 16. Piotr Feder

  Piotr Feder

  5 maanden geleden

  Leclerc, niet alleen maar snel .. maar ook heel intelligente kerel.

 17. Monique Grasso

  Monique Grasso

  5 maanden geleden

  Le Clercq ongestraft. Schandelijk. Max was allang de pineut geweest.

 18. Hairydriven

  Hairydriven

  5 maanden geleden

  Max Verstappen wordt in een Red Bull never nooit wereldkampioen!! helaas..

  • ArmAMajor

   ArmAMajor

   5 maanden geleden

   En dat is maar goed ook, want zodra Max een winnende wagen heeft wordt het weer meer een saaie boel. Dan wordt Max de nieuwe Hamilton die altijd vooraan rijdt zonder gevechten aan te gaan.

  • Richard Scheurwater-Donker

   Richard Scheurwater-Donker

   5 maanden geleden

   Never nooit... Dus dat betekent dat hij het wel wordt.

 19. Rob Bleeker

  Rob Bleeker

  5 maanden geleden

  Er was trouwens ook nog een penalty voor Raikonen voor het starten op de verkeerde banden..

 20. jos

  jos

  5 maanden geleden

  kees is ferrari man jammer maar helaas dus niet objectief

 21. Jaap Gerrits

  Jaap Gerrits

  5 maanden geleden

  Jammer dat Kees niet altijd uit kan praten

  • Richard Scheurwater-Donker

   Richard Scheurwater-Donker

   5 maanden geleden

   Allard heeft soms moeite met zijn dubbele rol als interviewer en gesprekspartner.

 22. Peter Miechielssens

  Peter Miechielssens

  5 maanden geleden

  Honda power: De nieuwe PU is mogelijk “ontgoochelend” tov de beloftes maar zoals die software man in jullie programma al aangaf is bij een eerste “on track” daar nog niet het onderste uit de kan gehaald. Het kalibreren en afstemmen op het circuit van die complexe monsters is geen evidente zaak. Naast het nieuwe vloeibare goud is er nog heel wat “unlocked potential” in deze Bull.

 23. Peter Miechielssens

  Peter Miechielssens

  5 maanden geleden

  Alex Albon: Begrijp niet waarom die jongen niet wat meer krediet krijgt zoals Redbull doet? Daarnaast is een beetje eerherstel hier wel op zijn plaats. Niet vergeten dat dit nog maar zijn 2de race is voor het grote Redbull team. Ik kan me inbeelden dat het in werkelijkheid niet zo eenvoudig is als wat fans zich daar van gaan voorstellen. Zo midden in een seizoen met een totaal andere groep mensen samenwerken, nieuwe procedures aanleren en een compleet andere encomplexe(re) wagen gaan besturen. Dit is zelfs voor een doorwinterde professionele F1 piloot geen 1,2 drietje. Om dan toptijden te verwachten op snelheidscircuits zoals Spa en Monza met een RB Honda lijkt me sterk, laat staan, vol in “battle” te gaan met die andere toprijders in de race. Zijn races vielen helemaal niet tegen EN niet te vergeten: dit is pas Alex’eerste jaar F1. Zijn supersnelle teamgenoot rijdt al zijn 5de seizoen waarvan 4 en een half voor ditzelfde team. Albon heeft in die 2 races naast een ferme gridstraf in Spa enkel een akkefietje met Sainz in Monza kort na de start. Hij kon daarbij wel terug onbeschadigd “on track” en verloor hierdoor mogelijk wel belangrijke puntjes, helemaal akkoord. Dat hij na 2 races 14 puntjes meer ging ophalen voor Redbull als de ervaren Max is jullie hier mogelijk ontgaan. Max had geen mechanische pech, enkel kreeg hij in Monza dezelfde gridstraf als Albon toebedeeld kreeg in Spa voor het installeren van de nieuwe PU. Spa is tevens een moeilijker circuit om in te halen dan Monza van achteraan de grid. De setup van Alex wagen in 2 races zal nog niet helemaal zijn wat hij gewend is, noch zal hij daardoor 100% voluit hebben (durven) gegaan. Dit team verwacht zoals steeds heel veel van zijn piloten en zet daarvoor de standaard op het hoogste niveau. Voldoe je daar niet aan, wordt je per direkt aan de kant gezet en dat bewees Redbull opnieuw deze zomer. Om dan onder deze druk, dit te presteren in je eerste 2 races als rookie, tja dat vind ik niet bepaald “middelmatig” maar eerder “noemenswaardig” toch?

 24. Ron Veenema

  Ron Veenema

  5 maanden geleden

  Meneer van de Grint, helemaal eens dat de motor update van Honda tegenviel, tot 2x toe Perez niet kunnen inhalen en achter Renault finishen. Als Ferrari volgend jaar hun probleem in de bochten oplost, dan heeft Max het nakijken volgend jaar.

 25. Tim Pothof

  Tim Pothof

  5 maanden geleden

  Waarom is de start en finish lijn niet dezelfde lijn? Ik hoop dat jullie mij het antwoord kunnen geven

 26. realmiker

  realmiker

  5 maanden geleden

  Naar mannetje die leclerck

 27. Rene Langwerden

  Rene Langwerden

  5 maanden geleden

  heerlijk kijken zonder maxbril helemaal top

 28. Peronnik Beijer

  Peronnik Beijer

  5 maanden geleden

  Gijs is een held. Ik heb ooit de eer gehad onder hem een klassieker training te mogen doen, onvergetelijk!

 29. Marcel van Tol

  Marcel van Tol

  5 maanden geleden

  Hai Allard en Cees, vraagje : om problemen zoals in Q3 te voorkomen, waarin iedereen op elkaar wacht en zo de final run op zeep helpt, zou een top ten shoot out een oplossing zijn. Geen geslipstream maar ieder voor zich. Hoe zien jullie dat ? Ik snap ook wel dat wij het niet kunnen veranderen maar ik vind het format shoot out leuk. Was vroeger in de BTCC toen het one lap showdown heette, in de V8 Supercars is het gedaan en ik vind het wel spektakel.

 30. Roy Meijer

  Roy Meijer

  5 maanden geleden

  Wat vinden jullie van het idee om en nederlands team te hebben in f1 en niet zo dat het team perse nederlands is maar dat er 2 bij en team rijden met max en nyck de vries bij redbull bijvoorbeeld

 31. dr Wurst

  dr Wurst

  5 maanden geleden

  Bottas verprutste het weer op het moment dat hij juist kon laten zien dat hij in die Mercedes hoort.

  • Richard Scheurwater-Donker

   Richard Scheurwater-Donker

   5 maanden geleden

   Te lief... geen killersmentaliteit.

 32. klaas vos

  klaas vos

  5 maanden geleden

  Als ik vinyl van Cartec gebruik, dan glimmen mijn autobanden ook zo.

 33. dr Wurst

  dr Wurst

  5 maanden geleden

  Bakkie koffie en slipstream 👍

 34. Peter Miechielssens

  Peter Miechielssens

  5 maanden geleden

  Vraagje voor de volgende slipstream: Gaan ze de werkingstemperatuur nu eindelijk eens vergroten voor alle compounds in 2021? Al jaren hebben we een veel te beperkte range, zeker als je de algemene deler neemt over de verschillende compounds. Als men dit kan vergroten ben ik overtuigd we pas echt rondenlange gevechten zullen zien en dat zou mooi zijn voor de sport. Wat is jullie idee daaromtrent... met een banden specialist aan tafel 😉 . . .?

 35. klaas vos

  klaas vos

  5 maanden geleden

  De enigste reactie op het shirt van Vettel was vorige week , dat het op een ijzeren hanger hing. Waarom sommigen daar moeite mee hebben ontgaat mij een beetje.

 36. Arie de Bruijn

  Arie de Bruijn

  5 maanden geleden

  Meneer Kalff, als je jezelf nou zo graag hoort praten, start dan een eenpersoons-show in plaats van de specialist die jij interviewt steeds te onderbreken terwijl hij aan het praten is...

 37. Ruud van Wijnsberge

  Ruud van Wijnsberge

  5 maanden geleden

  Ik ben zo benieuwd naar de reden waarom iemand een duimpje naar beneden geeft? Geweldig programma heren ga zo door!

 38. Guitar Man Danny 80

  Guitar Man Danny 80

  5 maanden geleden

  Laat kees eens wat vaker uitpraten joh

  • klaas vos

   klaas vos

   5 maanden geleden

   Zal het geen Kees zijn? Maar ik ben het wel met je eens. Een Case heeft 4 grote wielen, en een cabine.

 39. Splash FPV

  Splash FPV

  5 maanden geleden

  Heerlijk weer!

 40. Ronald Schuurman

  Ronald Schuurman

  5 maanden geleden

  Het was weer genieten heren. Zal Vettel volgend seizoen nog bij Ferrari rijden?

  • Richard Scheurwater-Donker

   Richard Scheurwater-Donker

   5 maanden geleden

   Zijn contract loopt nog een jaar door. Alles hangt dus af van zijn prestaties in 2020.

 41. ImausrI

  ImausrI

  5 maanden geleden

  Geacht presentatie duo, denken jullie ook dat Leclerc het niveau van Max en Lewis benadert en binnenkort zal bereiken?

 42. Johan NL

  Johan NL

  5 maanden geleden

  Allard heeft echt een off day zeg. Zo wat maakt die een hoop rare domme opmerkingen. Begint al met dat out lap incident in quali. Die had echt totaal zijn dag niet. Kees zoals altijd ook genoeg gekke opmerkingen, maar ja. Je zou verwachten als je hoort waar hij allemaal nog bij mag zitten en nog contacten heeft dat er wel meer kennis zou zitten. Helaas.

 43. koh Kood Divers

  koh Kood Divers

  5 maanden geleden

  Waarom heeft max moeite met de start heeft dat te maken met de honda of ligt dat aan max

  • koh Kood Divers

   koh Kood Divers

   5 maanden geleden

   @Richard Scheurwater-Donker bedankt voor de uitleg

  • Richard Scheurwater-Donker

   Richard Scheurwater-Donker

   5 maanden geleden

   @koh Kood Divers Dat schijnt dus iets te zijn wat niet goed afgesteld is. Samenhang van motor en software. Max heeft daar zelf over gezegd dat hij van Honda opgedragen heeft gekregen de start altijd hetzelfde uit te voeren qua menselijke handeling/besturing. Zodat Honda en RB beter kunnen onderzoeken wat er aangepast moet worden. Het ligt dus zeker niet aan Max. Het is een technisch manco waar aan gewerkt moet worden.

  • koh Kood Divers

   koh Kood Divers

   5 maanden geleden

   @Richard Scheurwater-Donker ok heb het meer over het moment om van de lijn af te komen

  • Richard Scheurwater-Donker

   Richard Scheurwater-Donker

   5 maanden geleden

   Ligt niet aan Max. Is bij Ziggo ook duidelijk verklaard door Doornbos. Max is in beginsel een goede start er, vorig seizoen won hij ruim 30 plaatsen gedurende starts over het gehele seizoen gerekend.

 44. Peter Maardananders

  Peter Maardananders

  5 maanden geleden

  Dank U heren, heerlijke uitzending vol met van alles.

 45. Reg Hunter

  Reg Hunter

  5 maanden geleden

  Beste heren, Zou toch nog wel effe willen terug komen op de banden strategie van zowel Ferrari en Mercedes aangezien hier weinig over gezegd wordt. Is het niet zo dat door de power van PU van Ferrari ze konden kiezen voor de witte band omdat ze wisten dat ze met de extra snelheid op de rechte stukken ze Mercedes voor konden blijven en met de mindere slijtage op het einde van de race in het voordeel kwamen helemaal omdat Hamilton moest pushen en daar door nog meer last had van slijtage. Stel dat leclerc ook de gele band eronder had gehad was Hamilton waarschijnlijk met DRS in een van de laatste ronde leclerc toch gewoon voorbij gereden? Ook kijkend naar de kwalificatie als kimi niet de baan af was geklapt had Hamilton niet hoeven te remmen en had hij ook grote kans gehad op pole komen te staan? In dat geval had leclerc nooit de witte band kunnen pakken en had hij denk ik ook niet gewonnen omdat dan leclerc zijn banden er eerder dan Hamilton er aan waren gegaan?

 46. jeanbobbb

  jeanbobbb

  5 maanden geleden

  Wat een rookie fout he van Verstappen? Ongelofelijk dom. Amateuristisch bijna. Ongeconcentreerd uit de zomerstop gekomen. Straftraining..

  • Willard1970

   Willard1970

   5 maanden geleden

   Ik had het niet beter kunnen omschrijven.

 47. maxRoozeboom

  maxRoozeboom

  5 maanden geleden

  Vind dat Allard wel compleet de plank mislaat als hij suggereert dat Red Bull het vierde team is en dat Max van Red Bull een top team maakt...Max is vreselijk snel, maar de sport zoals die is geeft geen ruimte om dergelijke verschillen te kunnen compenseren op basis van talent. Het gaat tussen top 3 teams en de rest is veel te groot. Ook vind ik dat Max een beetje een blunder maakte bij bocht 1, ja het is makkelijk praten want ik heb geen race ervaring. Maar het zag er toch wel heel knullig uit, denk dat als een Stroll of Grosjean dit zou overkomen, de toon toch anders is. Verder wederom weer een hele leuke uitzending! En de staat van de sport is toch verschrikkelijk dat de dominerende coureur van Formule 2 geen zitje krijgt, maar de nummer 2 met een zak geld zeer waarschijnlijk wel!

 48. Erik J

  Erik J

  5 maanden geleden

  Max weet ook wel dat hier weinig te winnen viel (5e plaats hooguit) maar veel te verliezen voor de komende wedstrijden als de motor nu al beschadigd zou raken. Max klaagde over te voorzichtige Honda, Honda heeft de motor gewoon een beetje geknepen om te sparen.

 49. martijn van raak

  martijn van raak

  5 maanden geleden

  beste Allard, ik zou best het shirt van Vettel willen hebben

 50. Bobo JA

  Bobo JA

  5 maanden geleden

  Was weer heerlijk gesprek, met genoegen zitten te luisteren. Toch een vraagje aan Kees. Net als de vorige keer hoor ik je nu weer zeggen dat een lagere temperatuur direct een lagere bandenspanning geeft. De banden worden toch niet gevuld met buitenlucht? Wij vulden 30 jaar geleden de banden al met stikstof juist om van dat gezeur af te zijn? Waarom doen ze dat niet bij de F1??

 51. tweakradje

  tweakradje

  5 maanden geleden

  Lewis heeft iets verstandigs wat Max nog niet elke race heeft: inzicht. 2 onnodige aanrijdingen in 2 races. Hopelijk niet weer in Singapore. Vettel kan beter stoppen na dit seizoen. Het gaat al jaren niet best met deze overigens goede man.

  • RonaldV Carguy

   RonaldV Carguy

   5 maanden geleden

   Hamilton heeft een ding wat max niet heeft zodat hij bijna altijd uit het verkeer kan blijven. En dat is een goede motor.

 52. Graziano Laudisio

  Graziano Laudisio

  5 maanden geleden

  Vettel is volgend seizoen klaar bij Ferrari.

 53. Bart Kroeze

  Bart Kroeze

  5 maanden geleden

  Mooi dat jullie alle sporten behandelen zoals ook motorcross maar vergeten jullie onze micheal van der mark niet?? Goed programma verder!!

 54. foutus

  foutus

  5 maanden geleden

  "Met glans van de schans."

 55. Laurens Lammers

  Laurens Lammers

  5 maanden geleden

  Heb probleem met volgen in parabolica gaat zich ook voordoen op Zandvoort vrees ik.

  • Jeroen

   Jeroen

   5 maanden geleden

   @Willard1970 Met kerst is dat konijn weg.

  • Willard1970

   Willard1970

   5 maanden geleden

   Zandvoort gaat niet door. Teveel stikstof, en er loopt een ziek konijn in de duinen.

  • Jeroen

   Jeroen

   5 maanden geleden

   Daar is dus die lichte banking voor. Als dat doorgaat.

 56. FCN933

  FCN933

  5 maanden geleden

  Heren, hebben jullie een non-disclosure ergens lopen? Maar twijfel bij drie F1 teams of zij wel door gaan?? Als het kan graag wat verdere toelichting s.v.p. Dat maakt deze toch al goede uitzending net even fraaier! Groeten, Erwin

 57. J

  J

  5 maanden geleden

  Mooie aflevering weer mannen! Uitgebreid verhaal over de banden, toch de banden-blunder Räikkönen niet besproken. Jammer was erg benieuwd naar jullie analyse.

  • Johan NL

   Johan NL

   5 maanden geleden

   Valt weinig over die banden blunder te vertellen. Hij had de verkeerde banden er onder. En klaar alweer.

 58. Maria Santov

  Maria Santov

  5 maanden geleden

  Het valt me op dat Kees al 3 weken dezelfde Micky Mouse sokken draagt 😅 😅 😅

 59. Daniel De Rooij

  Daniel De Rooij

  5 maanden geleden

  Is max in Singapore favorite

 60. Joost vm

  Joost vm

  5 maanden geleden

  Top jongens! Geen geklaag over de banden deze keer :-) :-) Toch wel mijn vraag daarover. Hamilton zei dat deze banden niet gemaakt zijn om constant te pushen. En Allard wil graag wel dat soort banden in de F1. Máár, zouden banden waarop je een gp lang kan pushen, de verschillen tussrn de auto niet júist groter maken? En dus de races saaier?

Volgende