De bloedband tussen Amerikanen en hun wapens

El Paso en Dayton. Twee 'mass shootings' in één weekend. Ook nu gebruikten de daders semiautomatische vuurwapens om zo veel mogelijk mensen te kunnen doden. Het zeer verhitte, maar inmiddels ook vertrouwde wapendebat zwengelt weer aan. Hoe rekbaar is het Amerikaanse grondrecht op het bezit en dragen van vuurwapens? En waar komt het vandaan? In deze video: het Second Amendment.
Abonneer je op NOS op 3 en praat mee: nlplayer.info
---------------------------------------------------------------
VOLG NOS op 3 op Instagram
instagram.com/nosop3
---------------------------------------------------------------
De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op NLplayer.com/NOSop3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij van NOS op 3 gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook kan je hier uitleg vinden bij het nieuws.
► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl
En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: www.nlplayer.info
► OVER NOS: Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLplayer, Instagram, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.
► VOLG ONS HIER: www.nos.nl Instagram: instagram.com/nosop3 Twitter: twitter.com/nosop3 Facebook: facebook.com/nosop3
Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK
Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7

Reacties

 1. bobbelonie

  bobbelonie

  8 uur geleden

  Ik woon in NL maar word hier al constant overladen met wéér een dodelijk schietincident in Amerika. Het voelt alsof ik er een abonnement op heb! En niet zomaar dodelijk nee, altijd 8 tot 20 doden. Amerikanen houden van hun pistooltjes en zeggen altijd: voor zelf verdediging. Maar: "In Amerika wilde een vent gaan schieten in een supermarkt. Gelukkig waren er drie gewapende goede burgers aanwezig die kordaat handelden en de schutter overmeesterden en onschadelijk maakten." Een dergelijk bericht uit Amerika heb ik nog NOOIT gehoord. Letterlijk nog nooit. Zelfverdediging me anus.

 2. boris veenstra

  boris veenstra

  9 uur geleden

  Links gelul had niks anders verwacht, walgelijk om doden slachtoffers te gebruiken voor jullie zieke agenda. Hitler nam ook eerst al de wapens weg van het volk en kijk maar hoe dat ging.

 3. 狭い通路Şami

  狭い通路Şami

  9 uur geleden

  Dit is beter dan school :'), jij word me nieuwe Senpai

 4. Slav Or Nothing

  Slav Or Nothing

  11 uur geleden

  'Merica! Fuck yeah!

 5. Saint Vakos

  Saint Vakos

  Dag geleden

  I like guns.

 6. Siraj Autar

  Siraj Autar

  Dag geleden

  Shit zeg, dit geeft wel even te denken! Fantastische uitleg maar wat ongelooflijk eng toch in de VS. Die Second Amendment regels zijn idd vrij te intepreteren en dat is helemaal fout gegaan. Je mag enkel hopen dat er eens een president opstaat die zuivere weldenkende politici om zich heen weet te verzamelen en de VS voor eens en altijd kunnen veranderen. Een schitteren continent met heel erg veel goede dingen, maar de smet van die wapens is echt een duistere bladzijde.....

  • asdf;lkj123

   asdf;lkj123

   Dag geleden

   Vergeet niet dat die wapens de reden zijn dat jij nu leeft. Ww2, zij waren vrij, wij niet. 250+ miljoen mensen dood aan government tyranny. De founding fathers wisten in 1791 al waar ze mee bezig waren

 7. Richo

  Richo

  Dag geleden

  Wat is jullie edit programma?

 8. Tom Tom

  Tom Tom

  Dag geleden

  Legendes zeggen dat Emil nog steeds teksten wegblaast

 9. - -

  - -

  Dag geleden

  Uitleg is prima! maar dit komt meer over als een mening en een uitleg van een kant kant..

 10. KingChooêt

  KingChooêt

  Dag geleden

  Alle dodelijke schietpartijen gebeuren meestal op plekken waar wapens al verboden zijn. Het enige wat strengere regels gaat veranderen is dat goede brugers zichzelf niet meer mogen verdedigen.

 11. Freddi Fish

  Freddi Fish

  Dag geleden

  Interessante video, alleen jammer dat de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) objectief dient te zijn en in deze video toch degelijk sprake is van framing. Vat het niet verkeerd op: ik ben het eens met jullie mening, maar als nieuwszender zou je beter moeten weten

 12. Aad Boomkever

  Aad Boomkever

  Dag geleden

  SO naar Baardmans en ome Rob

 13. Grazer

  Grazer

  Dag geleden

  Wetten moeten altijd met de samenleving meeveranderen

 14. Grazer

  Grazer

  Dag geleden

  Zolang er niks aan hun constitutie verandert zullen die mass shootings me helemaal niks meer verbazen

 15. That one

  That one

  Dag geleden

  Amerika, corrupt kutland...

  • asdf;lkj123

   asdf;lkj123

   20 uur geleden

   @That one britten? Die deden geen lul. Amerika en rusland. Die hebben ons gered. Ik weet het, geschiedenis is niet makkelijk ;)

  • That one

   That one

   Dag geleden

   @asdf;lkj123 en dus? Daar moeten we ze dankbaar voor zijn na bijna 70 jaar? De mensen die daar waren, ja zeker, maar die zijn grotendeels verstoten door hun eigen land toen ze terug kwamen. Daarbij zijn de britten veel belangrijker geweest.

  • asdf;lkj123

   asdf;lkj123

   Dag geleden

   @That one ooit gehoord van de 2e wereldoorlog? Decision day? De landing op normandië?

  • That one

   That one

   Dag geleden

   @asdf;lkj123 Hoezo dat nu weer? Zonder ons waren zij er weer niet en bla bla bla... waardeloos.

  • asdf;lkj123

   asdf;lkj123

   Dag geleden

   Zonder hen was jij nooit geboren, onthoud dat

 16. appie Idriss

  appie Idriss

  2 dagen geleden

  In amerika kan je een ar in de supermaekt kopen maar wiet is illegaal dit land is corrupt en idioot het functioneert alleen om dat het alleen om winst gaat ze kiezen een president die een bedrijfsleider geen enkele ervaring in politiek naar hij is ook zo onnozel en denkt dat hij de belangrijkste persoon op de wereld is waarom america first he ze stelen alles van landen die niet kunnen weigeren of tegen werken een stelletje hyenas die alleen op hebzucht zijn america als laatst

 17. Mark van Driel

  Mark van Driel

  2 dagen geleden

  6:49 onder deze zin alleen al, zijn veel oorlogen bevochten. Dus t is niet helemaal waar.

 18. Maart En

  Maart En

  2 dagen geleden

  Gooi die troep weg of er vallen doden. Kies.

  • asdf;lkj123

   asdf;lkj123

   Dag geleden

   Klopt. Gooi die troep weg. Dat ging natuurlijk helemaal goed in duitsla.. China dan? Nee ook niet.. Uhmm, rusla.. Oh fuck. Never mind

 19. michael

  michael

  2 dagen geleden

  ah meer nos brainwashing

 20. Gappie Al Kebabi

  Gappie Al Kebabi

  2 dagen geleden

  liever een snelle dood met de kogel dan een langzame, pijnlijke dood met een mes.. tel al die messteekincidenten maar in Nederland, dat staat gelijk aan het vuurwapenincidenten in Amerika..

 21. Not really me

  Not really me

  2 dagen geleden

  Amerikanen zijn best wel wappie

 22. petje35

  petje35

  2 dagen geleden

  Meeste doden vallen niet door een AR...

 23. Gay Rice

  Gay Rice

  2 dagen geleden

  *Zegt AR-15* *laat M16 zien*

 24. Appie Dallas

  Appie Dallas

  3 dagen geleden

  Baardmans en Lubach crossover aub!

 25. paul homan

  paul homan

  3 dagen geleden

  Ik ben het niet helemaal mee eens met militie bedoelen ze het volk. Als een land hier bv Nederland binnenvalt staan de burgers met de rug tegen de muur want wapens zijn hier niet vrij! Als je in Amerika probeerd binnen te vallen moet je een heel sterk leger hebben want achter elke grasspriet schuilt een burger met een wapen! Daarom zijn de Japanners ook nooit Amerika binnengevallen dat risico voor hun was te groot en daarom word de wapenwet in Amerika nooit veranderd juist om die reden. Trouwens in Amerika heb je op vele plekken wel een wapen nodig het kan soms wel uren duren voordat de politie ter plekke is een crimineel houd zich niet aan de regels vandaar dat de burgers daar de vrijheid hebben om geweld te laten escaleren(wapen gebruik tegen overvallers is dus toegestaan) in de staat Kennesaw is het zelfs verplicht om als hoofd van een huishouden een wapen in bezit te hebben je kan zelfs een boete krijgen als je geen wapen hebt en een winkel eigenaar die word overvallen die geen wapen heeft krijgt ook niks uitgerkeerd van de verzekering omdat dat als uitlokking tot overval word gezien.............

  • MrAartmans

   MrAartmans

   10 uur geleden

   " een crimineel houd zich niet aan de regels vandaar dat de burgers daar de vrijheid hebben om geweld te laten escaleren" Inderdaad, je hoort bijna nooit dat iemand een inbreker neer schiet en zo zijn gezin heeft beschermd. Als je alleen maar slecht nieuws hoort, ga je ook denken dat het slecht is.

 26. Twan Heuft

  Twan Heuft

  3 dagen geleden

  wtf wij missen wapens hier ZOOOOOO erg dat je r bijna een zal kopen in het buitenland ofz. schaf t af baby's

 27. Dutch3945NL

  Dutch3945NL

  3 dagen geleden

  check @colion noir @louder with crowder @liberty doll @actual justice warrior NOS is behoorlijk links, voordat je meningen gaat lopen maken of de NOS na gaat lopen praten doe wat research aan beide kanten. De hierboven genoemde accounts maken nuchtere duidelijke videos waarin ze over de discussie praten.

 28. RYUK-187

  RYUK-187

  3 dagen geleden

  God bless america 😂😂😂

 29. FireflyDivision

  FireflyDivision

  3 dagen geleden

  Ik vraag mij toch af waar altijd die "good guy" blijft. Die opvatting dwingt iedereen een wapen aan te schaffen en ermee rond te lopen. Lijkt wel IS-gebied daar.

  • WhatIsLife?

   WhatIsLife?

   Dag geleden

   Gebeurt regelmatig, je hoort er alleen niks van omdat het niet nuttig is voor de anti-gun lobby en omdat het geen national tragedy is aangezien de shooting voorkomen is. In de jaren 60 wanneer er een dreiging van een school shooting was, gingen de oudere leerlingen buiten met de leraren met hun wapens buiten rondlopen om te zorgen dat er niks gebeurt. Daarom zie je dat al deze shootings worden gepleegd in 'gun free zones'. De schutters zullen het bordje wel niet gezien hebben -.-

 30. Scoopy

  Scoopy

  3 dagen geleden

  Dat verhaaltje over die musket klopt niet. Het is al meerdere keren aangetoond dat de founding fathers van meerdere automatische of semi-automatische wapens op de hoogte waren en zelfs fan waren. Daarnaast ook leuk dat er na het noemen van een AR-15 een filmpje wordt getoond waarin een wapen automatisch schiet. Dit is al lang illegaal in Amerika en is alleen maar bedoeld om mensen bang te maken. Ik vond de afgelopen filmpjes erg interessant en behoorlijk waarheidsgetrouw, maar dit slaat toch alles. NOS bewijst maar weer dat het een linkse fake news organisatie is...

  • WhatIsLife?

   WhatIsLife?

   Dag geleden

   Elke paar seconden benadrukken dat de constitution oud is en er daarom niet toe doet. Ook elke cut opvullen met politiesirenes en volautomatische wapens voor een extra gevoel van angst. Lekker aan het framen inderdaad.

 31. Snelle Planga

  Snelle Planga

  3 dagen geleden

  "Elk land heeft videospellen en mensen met mentale stoornissen, maar slechts 1 heeft vuurwapenprobleem" Amerikanen: De enige oplossing is overduidelijk meer wapens

 32. sub way

  sub way

  3 dagen geleden

  Statistisch gezien zijn al die ongelukken in gun-free zones gebeurd en is het hypocriet om gun control überhaupt serieus te nemen. Je kan ze afpakken maar dat is dan alleen van de mensen die zich aan de wet houden de criminelen houden ze gewoon en geef je ze daarbij vrij spel om nog meer geweld te gebruiken en criminaliteit makkelijker te maken zoals hier in Nederland. Je kan het effect vergelijken met onze Engelse buren je pakt de wapens af en dan beginnen ze elkaar aan te rijden en neer te steken dus woehoe gun control werkt maak dat de kat maar wijs....

 33. Lucas geurts

  Lucas geurts

  3 dagen geleden

  Dit is zo veel beter dan school

 34. Lucas geurts

  Lucas geurts

  3 dagen geleden

  Jullie hebben gelukkig geen click beat zoals telegraaf gelukkig

 35. mauricemaartenful

  mauricemaartenful

  3 dagen geleden

  Interessant maar niet objectief

 36. JMO Edits

  JMO Edits

  4 dagen geleden

  school shooting has joined the chat

 37. Michael

  Michael

  4 dagen geleden

  Dit slaat helemaal nergens op en is een staaltje propaganda om een sentiment te creëren tegen wapens. Er vallen meer doden door stekwapens dan doden door schietwapens. Bovendien worden de voordelen van wapens hier niet benoemd en het aantal schietincidenten met *ILLEGALE* wapens, ga eens fatsoenlijk in op statistieken voor je een onzin video als deze publiceert. Ga bijvoorbeeld ook in op het aantal inbraken dat is voorkomen doordat de gevestigde een pistool had en nee, een mes werkt niet op het moment dat iemand een pistool op jou richt. Iemand die een wapen wil verkrijgen, krijgt het toch wel en wapens waren bedoeld tegen een corrupte overheid zodat het volk zelf in opstand kan komen. Iets dat nu al jaren gaande is door het left/right paradigm. In de VS en overigens ook in grote delen van Europa stem je op partijen met schijn opportunisme. Duw onzin als sandy hoax en die andere acteurs ook maar in je reet (((het nieuws))) houd je voor de gek.

 38. Michael

  Michael

  4 dagen geleden

  Leuk nos, meer propaganda. Gebruik maar kinden, gebruik de jeugd maar, gebruik je onzin maar om een anti wapen sentiment te creeren. NOS, jullie zijn een zooitje communisten.

 39. costiaan

  costiaan

  4 dagen geleden

  De hele fabel van “gun control” zal er alleen voor zorgen dat de doorsnee burger zijn recht op zelf verdediging verliest. Alle massa schietpartijen vinden plaats in “ gun free zones “ oftewel plekken waar vuurwapens verboden zijn. Kijk naar de staten en steden waar de wapen wetten het strengst zijn... bijvoorbeeld Chicago, en kijk vervolgens waar de meeste dodelijke schietpartijen plaats vinden... goh ook Chicago

 40. EetJeBordOpツ

  EetJeBordOpツ

  4 dagen geleden

  Waar hebben jullie de cijfers vandaan gehaald 4van de 5 amerikanen er tegen daar klopt geen hol aan 83 % is voor het kunnen verdedigen van de vrijheid. de amerikanen en het politieke systeem is er nog niet klaar voor om het we te halen dit is ongelooflijk partijdig kan er echt niet tegen (ik vind het ook niet goed wat er gebeurd in amerika, maar meningen horen niet bij een nationale omroep vind dit zeer jammer.

 41. Dr_Uber_ Driver

  Dr_Uber_ Driver

  4 dagen geleden

  Ik loop nu al een maandje in USA... mensen denken dat het levens gevaarlijk is, maar het is alleen maar zelfverdediging, als jij dood gaat omdat er iemand je huis in rent, kan jij dat persoon neer schieten en je eigen leven redden. Ja natuurlijk is het makkelijk om aan een wapen te komen, gister was ik een “gun store” in gelopen en kreeg ik als 14 jarige jongen een AR (geladen) in mijn hand gekregen.

 42. Magic V

  Magic V

  4 dagen geleden

  Omdat er constant beelden getoond worden van automatische vuurwapens is het misschien wel goed om even te melden dat automatische vuurwapens ook in de VS streng gereguleerd en grootendeels verboden zijn. Het is enkel mogelijk om automatische wapens van voor 1986 te kopen van andere particulieren nadat er een background check heeft plaatsgevonden door de Bureau of Alcohol, Tobacco & Firearms (ATF) en een bezitter van een dergelijk wapen moet geregistreerd staan en mag dit wapen niet uitlenen aan anderen. Automatische wapens van na 1986 zijn door particulieren NIET te kopen en enkel beschikbaar voor gecertificeerde wapenhandelaren en vuurwapenbedrijven. Het gevolg van deze aanpassing aan de federale wetgeving rondom automatische wapens uit 1986 is dat automatische vuurwapens van voor 1986 extreem kostbaar zijn geworden. Een automatische M16 kost nu makkelijk tientallen duizenden dollars en worden eigenlijk alleen gekocht door vermogende verzamelaars en liefhebbers als investering (de prijs neemt namelijk jaarlijks toe). Die zullen niet snel zo'n wapen gebruiken voor een misdaad want dat is pure kapitaalvernietiging. Illegaal automatisch vuurwapenbezit is een serieuze misdaad en word extreem streng vervolgd met zeer hoge minimale gevangenisstraffen in federale gevangenis (tientallen jaren). Overigens zijn semi-automatische wapens nog steeds erg gevaarlijk en gebruikt zelfs het leger de automatische stand enkel in last-ditch situaties en bij oudere suppressive fire tactieken. Redenen hiervoor zijn dat de loop erg snel opwarmt en dit de precisie van het vuurwapen verminderd, bovendien is het niet erg makkelijk om iets te raken in automatische stand bij een kaliber als 5.56 en al helemaal niet in 7.62 NATO. Een geoefende schutter kan met een een semi-automatisch wapen en voldoende munitie waarschijnlijk net zoveel als niet meer slachtoffers maken. Specifiek automatische wapens hebben hun plaats op het slagveld, maar als men het heeft over wapens als de M16 is de automatische stand meer een extra niet de belangrijkste stand.

 43. hard truth around

  hard truth around

  4 dagen geleden

  The problem is....there is allmost never a good guy around, when a bad guy goes beserk.....

  • Magic V

   Magic V

   4 dagen geleden

   Waarom denk je dat die aanslagplegers altijd "gun-free" zones uitkiezen zoals malls en scholen?

 44. hard truth around

  hard truth around

  4 dagen geleden

  Grappig argument van de Amerikanen.... als een terrorist of misdadiger bewapend is kunnen we hem tegenmoet rijden met wapens zodat wij de onschuldige kunnen beschermen.... waar waren ze g********** dan bij Al die shootings op high schools en andere evenementen...

  • WhatIsLife?

   WhatIsLife?

   Dag geleden

   Daar stond een bordje dat er geen wapens toegestaan zijn. Heeft goed gewerkt vind je niet?

 45. hard truth around

  hard truth around

  4 dagen geleden

  Amerikanen hebben geen plank voor hun kop....maar een complete 2e wereldoorlog bunker van gewapend beton.....

 46. William Loosman

  William Loosman

  4 dagen geleden

  De linkse NOS heeft helemaal niets begrepen van de filosofie die achter het second amendment schuil gaat. Men presenteert hun visie als de waarheid door niet eens het contrast te schetsen tussen de twee bestaande visies. Dat komt omdat ze zelf links zijn en keihard de visie van de democratische partij steunen. De vergelijking waarin men beweert dat het individu niet tegen het Amerikaanse leger op kan is enorm kortzichtig. De filosofie die ten grondslag ligt aan het vrije wapen bezit stelt dat een tiranie nooit kan ontstaan omdat de kosten en het leed wat nodig is om de gehele burger bevolking te ontwapenen te groot is. Een overheid kan burgers (zoals in het communisme) alleen onderdrukken als zij het monopolie hebben op geweld. Als de burgers bewapend zijn zou dat in balans moeten zijn. Hierbij is geen sprake van een individu die het opneemt tegen de machthebber. Naast dit is er nog veel meer over te zeggen. Maar goed de NOS laat dat liever achterwege.

 47. Dave Vd

  Dave Vd

  4 dagen geleden

  In mijn mening is het niet eens het probleem van wapens. Kijk naar Switzerland ze hebben geen leger maar een burger militie, plus een verplichte militaire dienst. Waardoor bijna elke man in het land getrained is met wapens. Ook ruim 20-25% van de bevolking heeft wapens, waarvan de meeste automatische wapens ( ik gok op een SIG SG 550 ) Hoeveel doden door vuurwapens zijn er daar op jaarbasis ? Verwaarloosbaar. Het probleem ligt aan het Amerikaanse volk, het zijn een stelletje debielen met verkeerde morele. Mentale problemen, slechte rolmodellen, broken homes, plus hun enorme bevolking van Latino's en zwarte in slechte economische omstandigheden. Hun hele maatschappij is ziek in de kop. Tot dat ze dat verhelpen kunnen ze wapens verbieden maar massa moorden zullen nog steeds plaats vinden, het gaat alleen minder makkelijk.

  • WhatIsLife?

   WhatIsLife?

   Dag geleden

   Vergeet niet dat dit allemaal de schuld is van corrupte media en overheid die al tientallen jaren het Amerikaanse volk aan het demoraliseren zijn met prescription drugs, alcohol, makkelijk entertainment zoals sport en hollywood en de mainstream media. Ook is de CIA schuldig aan allerlei gruwelijke misdaden zoals mensenhandel en het droppen van wapens in ghettos om gang violence te bevorderen. Het is misschien een ziek land maar vergeet niet dat ze worden vergiftigd

 48. E-D-I-T Media Productions

  E-D-I-T Media Productions

  4 dagen geleden

  Rare jongens, die Amerikanen... 2nd amendment, their biggest f@ckup...

 49. erik more

  erik more

  4 dagen geleden

  Ik bedoel maar, als je een wapen wilt hebben voor een mass shooting krijg je ook echt wel een wapen, slechte mensen krijgen sowieso wel een wapen als ze die willen, strengere gun control gaat dat niet tegen want welk slecht mens houdt zich nou aan de wet

 50. Phil

  Phil

  4 dagen geleden

  Laten we alle kinderen ook wapens geven zodat die zichzelf kunnen verdedigen, kan niet fout gaan.

 51. Agrulla

  Agrulla

  4 dagen geleden

  Niet te vergeten: In staten met minder gun laws zijn er relatief minder incidenten met wapens. Donald Trump is op het moment bezig met de invoering van betere background checks. Bij het verbannen van wapens kun je rekenen op een tweede civil war aangezien dat dan de laatste kans is om tegen de government op te staan, dit zorgt voor het intentionele gebruik van de wapens als bedoeld in de constitution. Dus wat willen we? Een civil war, of niet?

 52. rup pert

  rup pert

  5 dagen geleden

  Hitler was een socialist een was ook pro wapenverboden net als de NPO. NPO zijn nazi's.

 53. micheal myers

  micheal myers

  5 dagen geleden

  het wordt hoog tijd dat we hier ook wapens kunnen kopen!!

 54. Joshua van Kempen

  Joshua van Kempen

  5 dagen geleden

  persoonlijk vind ik, en miljoenen republikeinse amerikanen, dat het mass shooting probleem eerder een symptoon is van een veel groter onderliggend probleem. namelijk de taboe die hangt over psychische problemen en de bizar hoge kosten die hangen aan een psycholoog/psychiater in de VS. iemand die tientallen mensen wil vermoorden en honderden dollars uit wil geven voor een vuurwapen om dit te doen zal dit ook doen wanneer er strictere wetten komen omtrent wapenbezit. in de online archieven van de fbi is op ter zoeken hoeveel schietpartijen er zijn geweest met wettelijk verkregen vuurwapens in de afgelopen 40 jaar. spoiler alert: 3. en allemaal van voor clintons assault weapons ban. verrassend want elke crimineel houdt zich netjes aan de wet. In nederland zijn tegenwoordig ook bijna dagelijks schietpartijen (amsterdam afgelopen week). mensen vergeten vaak dat de VS beter vergelijkbaar is met de EU, vooral de absolute criminaliteits cijfers. het is tijd dat mensen stoppen met symptoon bestrijding en daadwerkelijk onderliggende problemen onder handen nemen.

 55. Giedo Overeem

  Giedo Overeem

  5 dagen geleden

  Dus er was een ban op wapens van 1994 tot 2004 en toch gebeurde er in 1999 een school shooting? Niet dat ik voor ben, maar ik vraag me af of er de oplossingen die er nu bedacht worden überhaupt zinvol zijn... Daarnaast is de video totaal niet genuanceerd, er zijn veel punten die helemaal niet besproken worden. Zoals alle checks die je moet doorgaan voordat je een wapen mag kopen, en het verschil tussen verschillende wapens. Nogmaals ik vind het niet goed geregeld in Amerika, maar zoals deze video de situatie weergeeft is een beetje eenzijdig. Alweer, jammer...

 56. Paolo Folkerts

  Paolo Folkerts

  5 dagen geleden

  Prima uitgelegd weer, baardmans. Mijn complimenten!

 57. Paolo Folkerts

  Paolo Folkerts

  5 dagen geleden

  Prima uitgelegd weer, baardmans. Mijn complimenten!

 58. Paf Roos

  Paf Roos

  5 dagen geleden

  Democraten maken hun staat kapot en vluchten dan naar een rechtse staat waar ze weer democratisch stemmen. Net als islamitische "vluchtelingen" die voor islamisering zijn.

 59. ColumbineLegend 420

  ColumbineLegend 420

  5 dagen geleden

  Artikel 1 van de Nederlandse grondwet is ook erg gedateerd na 205 jaar, niet iedereen is blank meer in Nederland.

 60. Paf Roos

  Paf Roos

  5 dagen geleden

  Belangrijkste reden is verdediging tegen gevaar uit het buitenland. Bijvoorbeeld tegen de Duitsers of Japanners als er geen atoombom was en de Duitsers succesvoller waren. En tegen gevaar uit het binnenland, zoals the deep state, Clinton-Amerikanen en de afgunstige linksen.

 61. Paf Roos

  Paf Roos

  5 dagen geleden

  Iedereen die tegen de eerste en tweede amendment is (en dus het risico begrijpt van een tyranieke Regierung), moet ergens anders gaan wonen/moeten niet naar the USA emigreren. En de linkse democraten uit Californië moeten niet vluchten naar Texas.

 62. NURI

  NURI

  5 dagen geleden

  In principe goeie video's maar voor de rest 8/10 propoganda je ziet alleen een helft maar niet de andere.

  • Gappie Al Kebabi

   Gappie Al Kebabi

   2 dagen geleden

   * propaganda, geen woordjes gebruiken die je stiekem niet kent..

 63. MVE

  MVE

  5 dagen geleden

  Tja, op naar de volgende Amerikaanse massa slachting. Ze zullen het nooit leren en veranderen, dus het hoort er gewoon bij.

 64. PandoraWolf

  PandoraWolf

  6 dagen geleden

  De constitutie is eerder veranderd door de tijd heen, moet toch wel weer mogelijk zijn lijkt mij. En volgens mij heb ik ooit ergens gelezen dat het de bedoeling was dat de constitutie elke 40 jaar veranderd zou (kunnen) worden voor de nieuwere generatie's.

 65. jam

  jam

  6 dagen geleden

  6:48 hoe wil een goed iemand ooit optijd ingrijpen? wat een kneus

  • Arthur Abrahamse

   Arthur Abrahamse

   4 dagen geleden

   500K tot 3 miljoen levens worden elk jaar gered door defensief gebruik van vuurwapens. Bron: CDC, onder Obama

 66. G.B de Jong

  G.B de Jong

  6 dagen geleden

  NOS is fakenews

 67. Antdestroyer

  Antdestroyer

  6 dagen geleden

  4:00 Braveheart

 68. Goeden Dag

  Goeden Dag

  6 dagen geleden

  Veel overeenkomsten met het verhaal vam cabaretier Jim Jefferies over Gun Control. De goede punten zijn dan ook al keer op keer gemaakt, veranderd alleen te weinig tot nog toe.

 69. The GameMania

  The GameMania

  6 dagen geleden

  20 jaar verder en het is nog erger geworden.

 70. Kaasis Lekker

  Kaasis Lekker

  6 dagen geleden

  Semi auto sniper

 71. DronkenDrenthen

  DronkenDrenthen

  6 dagen geleden

  2e amendement is fantastisch. Zouden ze hier ook moeten hebben.

  • MDevion

   MDevion

   15 uur geleden

   @FireflyDivision AK is een automatisch wapen. Zelfs niet toegestaan in de VS.(Op de hoge uitzondering na) Sowieso hebben terroristen geen enkel probleem aan wapens te komen. Die gaan ze echt niet halen bij de lokale wapenhandelaar.

  • DronkenDrenthen

   DronkenDrenthen

   2 dagen geleden

   @FireflyDivision hahaha die hebben ze hoe dan ook. De goedbedoeldende burger (nog) niet.

  • FireflyDivision

   FireflyDivision

   3 dagen geleden

   Ja, sta alle salafisten toe AK-47s aan te schaffen. Lekker slim.

 72. Foo Feighter

  Foo Feighter

  6 dagen geleden

  The right to keep and bare arms. Als destijds drones als wapen bestonden had het erbij gehoord. Arms vertaald betekent wapens in de breedste zin van het woord. Destijds musket en cavelarie te paard, kanon zodat milities gevormd kunnen worden wanneer dat nodig is. Milities zijn door vrije burgers gevormd om vrije burgers te kunnen blijven onder elke omstandigheid. Niet te verwarren met een leger wat door de staat gevormd wordt en dus een politieke kleur heeft. Het aanpassen van de grondwet is een gevaar voor deze vrijheid. Verwarde personen laten zich niet beperken door strengere wetgeving... want daar houden ze zich sowieso niet aan. De vrije Amerikaanse burgers wel. Het is juist ook in die vrijheid dat er veiligheid voor iedereen telt. Iemand doden valt natuurlijk niet onder deze vrijheid en is misdadig. Daders moeten beperkt worden, niet de middelen. Straks schaffen we de lepel waarmee u eet ook nog eens af. Daar wordt u namelijk dik van.

 73. JezusisHeer777

  JezusisHeer777

  6 dagen geleden

  Waarom worden al die shootings gedaan in gun free zones. Check het na mensen. Die schutters kiezen altijd gun free zones. Wapenwetten fixen dit probleem niet. De NOS levert hier wederom eenzijdig verhaal. In amerika zit achter elke groep een hoop geld en niet alleen bij de wapenlobby. Verry fake nieuws weer dus.

 74. JezusisHeer777

  JezusisHeer777

  6 dagen geleden

  NOS Fake nieuws eenzijdige propaganda.

  • JezusisHeer777

   JezusisHeer777

   6 dagen geleden

   correctie zeer fake nieuws

 75. Niek

  Niek

  6 dagen geleden

  De masshootings zijn Fake. (Demon) craten will alle wapens in 't bezit hebben. Volgende fase van totale macht. Peace

  • petje35

   petje35

   2 dagen geleden

   Zijn ook vaak demonrats ... de schutters .

  • Paf Roos

   Paf Roos

   5 dagen geleden

   Precies. In het book vestbusters staat ook hele mooie informatie. Bijvoorbeeld waarom de kruisboog in Europa en de zwaarden in Japan voor het volk verboden waren.

  • BMW BMW

   BMW BMW

   6 dagen geleden

   Niek idd EINDELIJK iemand die het snapt

 76. Flekzy YT

  Flekzy YT

  6 dagen geleden

  Ik snap dat je fucked up bent door de dood van je kind maar als je wapens gaat verbieden zullen de Amerikaanse burgers zichzelf niet meer kunnen beschermen met die fucking corrupte regering enzovoorts

 77. Mees van de Burgt

  Mees van de Burgt

  6 dagen geleden

  Semi automatisch semi automatisch

 78. Thijs

  Thijs

  6 dagen geleden

  *Praat over semi automatische wapens* > Laat automatische wapens zien

  • jefkevermeulen

   jefkevermeulen

   4 dagen geleden

   @Misanthrope geen probleem. hier is trouwens een filmpje van een amerikaan die op bezoek was in een Nederlandse wapencollectie nlplayer.info/show/Y0c2ZHd0R3NaVGc.html als je kijkt naar wat voor wapens daar allemaal liggen kan je wel een beetje begrijpen waarom ze dit liever geheim houden voor de buitenwereld

  • Misanthrope

   Misanthrope

   4 dagen geleden

   @jefkevermeulen wow dankje, dit is goeie informatie. Ga ik zeker opzoeken!

  • jefkevermeulen

   jefkevermeulen

   4 dagen geleden

   @Misanthrope de kennis van gamers over wapens is ook praktische niets hoor. Ze hebben wel veel kennis maar die is meestal fout. Maar geloof het of niet, in de Benelux zijn er federaties voor wapenverzamelaars en jawel, die mogen zelfs volautomatische wapens bezitten en die zullen veel meer weten over wapens dan de politie of militairen (meeste gewone militairen of politie weten echt praktisch niets over wapens, enkel hoe ze er met om moeten gaan). Er zijn mensen in Nederland en België die letterlijk 100en wapens hebben. Zoek maar is naar Henk Visser, een nederlander die waarschijnlijk een van de grootste privewapencollecties ter wereld ooit heeft gehad. Deze heeft er ook boeken over geschreven (zoek maar is naar: de visser collection) die als een van de must haves voor elke wapenliefhebber gezien word (zijn wel verschrikkelijk duur). Dan zijn er ook nog is sportschutters die semiautomatische wapens mogen bezitten zoals ar15's etc. Je zou je verbazen hoeveel mensen legaal een wapen bezitten maar de meeste mensen praten er gewoon niet over omdat ze niet willen dat inbrekers dit te weten komen en over het algemeen hebben de mensen in de Benelux een afkeer voor wapens en mensen die er met bezig zijn.

  • Misanthrope

   Misanthrope

   4 dagen geleden

   @Kaya.B goed geprobeerd

  • Thijs

   Thijs

   4 dagen geleden

   @Kaya.B Bijna

 79. sublime_ death_

  sublime_ death_

  6 dagen geleden

  ...voor de duidelijkheid, mensen kunnen ook, in een vergelijkbare korte tijd, massamoorden plegen met ¨gewone¨ vuurwapens. ...het probleem, in dit geval, is dus vuurwapens, en niet alleen maar ¨semiautomatische¨ vuurwapens.

 80. Purple Man Minecraft Lets Plays

  Purple Man Minecraft Lets Plays

  6 dagen geleden

  iedereen in de comments is een wapen expert zo te zien

Volgende